Om

Jeg vil her fortælle baggrundshistorien om dette projekt, hvem jeg er, hvorfor jeg fik ideen, hvordan det har udviklet sig og hvorfor jeg kalder projektet habithacker.

Det startede da min arbejdsplads opsagde min stilling og tilbød mig en halvtidsstilling. Jeg valgte at sige nej tak til tilbuddet og gik derefter i gang med at tænke over hvad jeg skulle tage mig til.

Den første instinktive følelse var at jeg skulle skynde mig at finde et andet job. Men jeg havde en ret lang opsigelsesperiode, og havde derfor god tid til at tænke mig om.

Jeg havde lyst til at se mig omkring og udforske andre muligheder.

Jeg fik en ide der, i al sin enkelthed, gik ud på at jeg ville forsøge at komme i erhvervspraktik. Så kunne jeg jo få en fornemmelse af om den branche var noget for mig. Jeg ville samtidig gerne blogge om mine oplevelser.

Jeg kaldte missionen for Habithacker fordi jeg har lyst til at bryde vaner, se nye muligheder og komme ud af de vante mønstre.

Ideen udviklede sig men det blev for kompliceret og uklart. Jeg ville for mange ting samtidigt.

Derfor valgte jeg at skrotte store dele af planen og lave en ny.

Min nye plan er ganske enkel. Jeg vil interviewe, og fotografere mennesker der arbejder med håndværk. Jeg vil skrive deres historie og lave nogle smukke billeder. Og jeg vil udgive det på en eller anden måde. Habithacker.dk er nu skiftet ud med Dreamjobs.dk.

Dagen efter jeg tog beslutningen, fik jeg kontakt med en interessant lille virksomhed. Indehaveren synes ideen var god og ville gerne være med. Projektet var i gang.

Logoet – Connecting the dots

Logo’et er inspireret af flere forskellige emner og temaer. Jeg synes der skal være nogle tanker og historier bag logoet. Det får en større styrke og kommer til at betyde mere for mig. Og forhåbentlig også for andre.

Logoet er primært inspireret af Steve Jobs berømte tale fra 2005 på Stanford universitetet i USA. Her taler han om “Connecting the dots” – at forbinde punkterne fremadrettet.

Særligt denne del af talen resonerede stærkt med mig, selvfølgelig på grund af den situation jeg befinder mig i lige nu.

“You can’t connect the dots looking forward; you can only connect them looking backwards. So you have to trust that the dots will somehow connect in your future.
You have to trust in something: your gut, destiny, life, karma, whatever.
Because believing that the dots will connect down the road will give you the confidence to follow your heart, even when it leads you off the well worn path.”

Dette er kun et uddrag, men hør hele talen på Stanfords Youtube kanal